Сучасні стенти для безоплатного стентування в екстрених випадках при гострому інфаркті міокарда розподілені в регіони

МОЗ спільно з Урядом розбудовують мережу кардіоцентрів, щоб кардіологічна допомога була доступною на всій території України.

Основне завдання Міністерства у цьому напрямку – перехід до сучасної західної моделі надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда. Щорічно близько 25 тисяч українців потребують проведення процедур екстреного коронарного стентування у випадках гострого інфаркту міокарда.

На виділені із держбюджету кошти були закуплені високоякісні стенти та супутні медичні вироби провідних виробників США та Європи для проведення екстреної імплантації пацієнтам в перші години гострого інфаркту.

Чергова партія стентів у кількості 5323 шт. була розподілена у регіони, зокрема - у заклади, підпорядковані МОЗ України. Також регіони отримали необхідні медичні вироби для стентування коронарних судин, а саме: направляючі катетери - 7833 шт., ангіопластичні катетери - 2000 шт., балони-катетери - 1390 шт. та інтродюсери - 4198 шт.

Наголошуємо, що процедура екстреного стентування для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда з елевацією сегмента ST є безоплатною. Необхідну високваліфіковану допомогу можна отримати у сучасних кардіоцентрах, мережа яких продовжує розбудовуватися. Наразі діє 24 кардіоцентри, ще 11 буде відкрито впродовж 2018 року. Також у бюджеті 2018 року передбачені видатки у сумі 150 млн грн на відкриття ще 13 кардіоцентрів в 11 областях.

Закликаємо громадськість та засоби масової інформації контролювати, щоби пацієнти, яким потрібне невідкладне стентування, отримували його безоплатно.

Джерело: moz.gov.ua


 // Автор:

Банер

Карта