Доведено: розвиток діабету провокує не цукор, а інший популярний продукт

Група японських вчених у місті Осака на основі проведених досліджень дійшла висновку, що страви з картоплі, при частому їх вживанні, можуть провокувати розвиток діабету другого типу.

Особи, які протягом тижня їдять 7 порцій картоплі, мають на 33% вищий ризик розвитку цукрового діабету у порівнянні з тими, хто за сім днів лише раз їсть страву з картоплі. Учені проаналізували спосіб життя тієї категорії пацієнтів, у  яких за останній час було діагностовано це захворювання.

Так з’ясувалось, що діабет здебільшого виявляють у осіб, які в щоденному раціоні надають перевагу картоплі. Немає значення, в якому саме вигляді. Ісао Муракамі, доктор медичних наук, заявляє, що після проведення аналізу десятків тисяч даних стало відомо наступне: часте вживання картоплі може привести до діабету другого типу.

До категорії шкідливих продуктів картоплю віднесли через вміст великої кількості крохмалю. Крім того, у ході дослідження було виявлено, що крохмаль у гарячій картоплі організм засвоює набагато швидше.

Лікарі рекомендують відмовлятися від щоденного вживання цього продукту, замінивши його цільними злаками. Це дозволить на 12% знизити ризик розвитку  невиліковного захворювання.

bazarmedia.info


 // Автор:

Банер

Карта